Okulumuzda AHENK Projesi Uygulanmaya Başladı.

11.11.2021 309

T.C.
ANTALYA VALİLİĞİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Proje Adı
AHENK: Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi
Proje Konusu
Antalya'da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttıracak çalışmalarla ilgili süreci yürütmek, izlemek ve değerlendirmek.
Projeyi Hazırlayan Birim
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Projenin Gerekçesi
İlimiz öğrencilerinin sosyokültürel yapısına uygun, millî, manevi ve evrensel değerlerle bağdaşır nitelikte, yeniliğe ve öğrenmeye açık, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak.

Proje Özeti
AHENK;
a. İlimiz eğitim öğretim faaliyetlerinin niteliğini artıracak çalışmaları içermektedir.
b. Akademik başarı, bilimsel/sosyal/kültürel/sportif faaliyetler, rehberlik faaliyetleri, okul/toplum/aile ilişkisi alanlarında yapacağı bütün çalışmaları değerler eğitimiyle ilişkilendirir.
c. Sivil Toplum Kuruluşları ve sektörle işbirliği yaparak öğrencilerimizin mesleki alanda gelişimi ve istihdamına katkı sağlayıcı çalışmalar yapar.
d. Bilgi ve teknolojinin sürekli değişimi ve gelişimine bağlı olarak, istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda hayat boyu öğrenmeyi esas alır.
e. İl genelinde belirlenen sınıf seviyelerinde ölçme ve değerlendirme amaçlı LGS/TYT/AYT deneme sınavları yapar. Sınav analizlerine göre süreci izler ve değerlendirir.
f. İl, ilçe ve okullarda öğrencilere yönelik okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefler; faaliyetler ve etkinlikler planlar.
g. Yönetici, öğretmen ve aileleri kitap okuma faaliyetlerine dâhil ederek onların öğrencilere rol-model olmasını sağlar.
h. Eğitim öğretim çalışmalarına toplumsal katılımı sağlamak amacıyla farklı meslek gruplarından, alanında uzman kişilerin okullarımıza davet edilmesine öncülük eder. Öğrencilerin meslek seçimlerinde onlara rehberlik yapar.
i. Okullar arasında ayrıştırma, sıralama yapılmasına müsaade etmez. Her okulun çevre şartları ve öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda çalışmasını sağlar.
j. Başarılı çalışmaların ödüllendirildiği bir projedir.

Projenin Amacı
Çağın becerileri ve insani değerlerle donanmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratarak bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.
Proje Kapsamı
Antalya il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul, lise ve dengi tüm okul/kurumları kapsar.

Dayanak
• 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu